Impressie 

Nieuws

Kijk voor nieuws uit: 2014; 2016; 2017;

Nieuws uit 2015:

Uitgaansdag Vrijwilligers Atlantikwall Museum Noordwijk 21 november 2015

Zo'n 25 vrijwilligers met of zonder partner hebben zaterdag 21 november genoten van hun jaarlijkse uitgaansdag. De reis was dit keer naar het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Hier kreeg men van ervaren gidsen een rondleiding door het uitgebreide museum. Na de rondleiding werd genoten van een lunch in de de Stoeterij vlak bij het museum.
Met een goed gevulde buik van de uitstekende verzorgde lunch, ging men weer op pad om het andere deel van de voormailige vliegbasis Soesterberg te gaan bekijken, namelijk de shelters die gedurende de Koude Oorlog bescherming boden aan de daar gelegerde Amerikaanse militairen en straaljagers.
Daarna werd de terugtocht met de touringcar van de Koninklijke Beuk weer aanvaard. Al met al een geslaagde en zeker verdiende dag.

Schenking AED apparaat 17 september 2015

Foto Willem Krol
Op 17 september overhandigde een delegatie van de goede doelen commissie van de Rotary Noordwijk en Omstreken een AED apparaat aan het bestuur en vrijwilligers van ons museum. Met dit apparaat hebben wij de veiligheid van onze bezoekers (inmiddels ruim 7000 per jaar) en onze vrijwilligers nog meer geborgd.
Veel vrijwilligers zijn al BHV'ers, anderen kunnen de gelegenheid krijgen de cursus AED gaan volgen via de Vrijwilligers Steunpunt Noordwijk.
Na afloop een drankje en een hapje, natuurlijk bunkerkaas van Peter den Elzen.

50.000ste bezoeker 6 september 2015

Foto Rinus Noort
Op 6 september ontving het museum de 50.000ste bezoeker sinds de opening in 2004.
Het betreft de familie Klein uit Roelofarendsveen. Zij kwamen met een groep van 11 personen het museum bezoeken.
Voorzitter Victor Salman reikte een attentie en een boeket bloemen uit.

Granaat. 18 en 20 juli 2015

Foto Rinus Noort
Zaterdag 18 juli werd bij graafwerk in het noordelijke deel van het complex een granaat aangetroffen (linker foto). Politie gewaarschuwd. Die hebben geoordeeld dat de granaat op een veilige plek lag en later tot ontploffing gebracht kon worden. Dat is maandag ochtend 20 juli gebeurd (rechter foto).

Nationale bunkerdag 6 juni 2015


Foto's Cor van Duin en Miranda Noort
Stichting Europees Erfgoed Atlantikwall organiseerde op 6 juni een bunkerdag, waarbij op 30 locaties bunkers werden opengesteld. Hierbij kon Noordwijk niet ontbreken en derhalve heeft de Stichting Atlantikwall Museum Noordwijk haar deuren en gangen ook geopend. Een resultaat dat er mag zijn. Ruim 600 bezoekers hebben de weg naar Noordwijk gevonden.
Tussen Noordwijk en Katwijk reden Amerikaanse en Canadese voertuigen om mensen van het Katwijks Museum naar Noordwijk te vervoeren en vice versa.

Opening. 2 mei 2015

Foto Rinus Noort
Onder grote belangstelling van vrijwilligers, donateurs en sponsoren werd op 2 mei het nieuwe museum in de duinen heropend. De heropening is verricht door de heer J. Rijpstra, burgemeester van de gemeente Noordwijk. Links vooraan staat de heer V. Salman, voorzitter van de Stichting Atlantikwall Museum Noordwijk.

Twee dakdelen voor de vuurleidingspost ingevlogen. 19 maart 2015
De Koninklijke Luchtmacht heeft de twee dakdelen voor de vuurleidingspost met een CH-47 Chinook helikopter vanaf vliegveld Valkenburg ingevlogen

Fietsenrekken. februari 2015

Ten behoeve van leerlingen van scholen, die met de fiets komen zijn er in samenwerking met Staatsbosbeheer een 3-tal rekken geplaatst zodat fietsen het komend seizoen ordentelijk geplaatst kunnen worden.

Dak vuurleidingsbunker. februari 2015

Het dak voor de vuurleidingsbunker zit in de takels.


Het dak voor de vuurleidingsbunker is uit de werkplaats van de firma Haasnoot Bruggen gehaald en ligt klaar voor transport naar de duinen bovenop de vuurleidingsbunker.

Actie "Tank en Schenk" februari 2015

Sinds begin januari heeft de firma Abswoude de sympathieke actie "Tank en Schenk"
Wie tankt bij Abswoude aan de Nieuwe Offemweg bij de rotonde kan een keuze maken uit diverse verenigingen, waaraan hij of zij geld wil schenken.
Wij, Atlantikwall museum, staan onder Cultuur en de stand is op het ogenblik ruim 70,-.
Voor diegenen die tanken aan de Nieuwe Offemweg, alvast bedankt voor het schenken aan het Atlantikwall museum !

Dak vuurleidingsbunker. februari 2015

foto Jan Heus
In de werkplaats van de firma Haasnoot Bruggen ligt het stalen dak gespoten en klaar voor transport naar de duinen.