Impressie 

Nieuws

Kijk voor nieuws uit: 2014; 2015; 2017;

Nieuws uit 2016:

Wethouder Marie Josť Fles opent wandelroute 19 december 2016

Wethouder Marie Josť Fles van de gemeente Noordwijk heeft op 19 december 2016 de nieuwe wandelroute langs de resten van de Atlantikwall in en om Noordwijk geopend. Zij nam de gloednieuwe wandelroutekaart in ontvangst in het Kantoor van Staatsbosbeheer aan de Duinweg. Het wandelen in de omgeving van Noordwijk krijgt hiermee voortaan een extra historisch accent.
Zie: wandelroute

Vrijwilligers naar Fort Eben Emael 5 november 2016

Foto: Anton Haasnoot
Zaterdag 5 november was er eens geen werk maar konden de vrijwilligers genieten van een dagje uit. Zij bezochten met totaal 46 personen het Fort Eben Emael in Belgie vlakbij Maastricht.
Iedereen heeft erg genoten van de tocht, het lunchpakket en de koffie en later het diner bij van der Valk Eindhoven.

Vervoermiddelen uit de 2e wereldoorlog 24 september 2016

Foto: Joke van der Zanden
Zaterdag 24 september kwamen bezoekers, tijdens hun rit met ruim 50 vervoermiddelen uit de 2e wereldoorlog, naar zowel het Atlantikwall Museum als het Museum Engelandvaarders. Tijdens de pauze in de tocht van het Crash Luchtoorlog- en Verzetsmuseum '40 - '45 vice versa maakten zij gebruik om beide musea een bezoek te brengen. Ruim 80 bezoekers bezochten het Atlantikwall Museum.

Kazen weer uit het bunkerstelsel gehaald 27 augustus 2016

Foto: Anton Haasnoot
Kaasspecialist Peter den Elzen heeft zijn kazen weer uit de bunker gehaald. In mei legde hij ze in de bunkergang van het Atlantikwall Museum Noordwijk. Den Elzen deed dit idee een aantal jaren geleden op in Frankrijk. Door de hoge luchtvochtigheid in de bunker krijgen de kazen een bijzonder aroma. Afgelopen zaterdag werden de kazen aangesneden voor een proeverij voor genodigden en vrijwilligers van het museum, die zich de kaas goed lieten smaken. De kazen zijn inmiddels te koop in de winkel van den Elzen aan de Sint Jeroensweg te Noordwijk.
bron: www.bollenstreekomroep.nl

Kazen opgeslagen in het bunkerstelsel 16 april 2016

Sinds zaterdag 16 april liggen er weer kazen opgeslagen in het bunkerstelsel. Er liggen totaal 60 kazen, Goudse, Boeren en Geitenkaas van iedere soort 20 stuks. Zij zullen rijpen tot 27 augustus.
Daarna is de kaas te koop bij Kaasspecialist Peter den Elzen in Noordwijk-Binnen. St. Jeroensweg.

Kozijnen voor de munitiebunker februari 2016

Sven van de Reep Kozijnen (nieuwe sponsor) in Noordwijkerhout heeft in samenwerking met De Noordwijkse Woning Stichting kozijnen gemaakt voor de Fl246 (munitiebunker). Bas Wesseling zorgt voor plaatsing van de nieuwe kozijnen.