Impressie 

Nieuws

Kijk voor nieuws uit de voorafgaande drie jaar op: 2014; 2015; 2016;

Nieuws uit 2017 en 2018:

Leerlingen uit Rijnsburg op bezoek 4 juli 2018

Foto: Pieter Keuning
Leerlingen van de basisschool De Dubbelburg uit Rijnsburg bezoeken het Atlantikwall Museum

Bunkerdag 2018 10 juni 2018

Foto: Dolf Harff
De belangstelling voor de Bunkerdag 2018 was een groot succes. De Commandobunker en haar gangenstelsel mochten maar liefst 1204 bezoekers ontvangen, hiervan was ongeveer 25 % jonger dan 12 jaar

Schotse kinderen op bezoek 5 juni 2018

Foto: Martin Willis
De Noordwijkse School ontving Schotse kinderen en gezamelijk bezochten zij Museum Engelandvaarders en het Atlantikwall Museum.

Bunkerkaas voor dit nieuwe seizoen mei 2018

Aanvoer van kazen om in de bunker opgeslagen te worden.

De kazen worden in de bunker naar de gewenste opslagplaats gebracht om tot eind augustus tot rijping te komen.

aanpassing vuurleidingspost 14 maart 2018

Foto: Jan Heus.
Op de foto de aanhanger van De Jong metaalwerken.
Woensdag 14 maart zijn HPL (High Pressure Laminaat) aan de onderzijde van het dak van de vuurleidingspost gemonteerd. Deze platen zijn resistent voor de zoute zeelucht en verweer.
De firma Jong metaalwerken b.v. te Schagen heeft dit in opdracht van Precium Kunststoffen b.v. te Alkmaar voor het museum uitgevoerd.

Rekenapparatuur van het Nationaal Militair Museum klaar voor vertrek 24 februari 2018

Foto: Gerard Heemskerk
Rekenapparatuur staat klaar voor transport naar een nieuwe opslag.

Foto: Johan Gieske
De spullen staan opgeslagen in de nieuwe opslag.
Het betreft de rekenapparatuur waarvan wij hopen dat na restauratie de rekenapparaten in ons museum komen te staan en wel in de rekenruimte.

Nieuws uit 2017:

15 jarig bestaan Atlantikwall Museum Noordwijk 5 oktober 2017

In het kader van het 15-jarig bestaan van het Atlantikwall Museum Noordwijk, werd voor de vrijwilligers en hun partners, een reis naar NormandiŽ georganiseerd. Dit zou eigenlijk vorig jaar plaats vinden echter door de lange voorbereidingstijd is het er dit jaar pas van gekomen. Met zoín 45 personen aan boord van een Touringcar van de Koninklijke Beuk vertrok het gezelschap op 5 oktober richting het zuiden. Er wachtte de vrijwilligers een uitgebreid programma van bezoeken aan Musea. Tevens was men daar om nieuwe ideeŽn op te doen voor de inrichting van het huidige museum. Aangezien het bijna 11 uur rijden was had men voor de eerste dag en de tweede dag lunchpakketten meegenomen van Kaashandel Peter den Elzen. Welbekend van de bunkerkaas. Er werd geslapen in het Mercure Hotel in Port-en-Bessin en vandaar uit werden in totaal in 4 dagen tijd ruim 10 Musea bezocht. Zondag werd de terugreis weer aanvaard. De vrijwilligers (en partners) hebben weer voldoende energie om ook volgend jaar er weer een geslaagd seizoen van te maken.

bezoek fotogroep Lisse 9 juli 2017

Foto: P. Romijn
Zondag 9 juli bezocht de Fotogroep Lisse het Atlantikwall Museum na sluitingstijd. De groep kreeg 2 uur om diverse foto's te maken. Alle deelnemers waren zeer enthousiast.

380 Volt kabel 6 juli 2017

Foto: Jan Heus
Vandaag is de mantelbuis voor de 380 Volt kabel middels gestuurde boring van de ingang naar de noordgang geplaatst.

Bezoek leerlingen De Achtbaan 6 juni 2017

Foto: Bas van Diemen
Op 6 juni heeft Jan Heus van het Atlantikwall Museum Noordwijk leerlingen van de openbare basisschool De Achtbaan uit Voorhout rondgeleid. De foto is gemaakt in een geschutsbunker die op het gangenstelsel is aangesloten.

Bezoek leerlingen Wakersduin mei 2017

Groep 8 van Wakersduin uit Noordwijk bezoekt het Atlantikwall Museum.

Herr Dr. H. Ruthe ontvangt Wanderroute 6 april 2017

Foto: Anton Haasnoot
's Middags op 6 april werd in het Atlantikwall Museum de nieuwe "Wandelroute Atlantikwall Noordwijk" overhandigd aan Herr Dr. H. Ruthe, Hoofd Persvoorlichting en Cultuur van de Duitse Ambassade te Den Haag.