"Batterij Noordwijk 1940 - 1945"
Marine Seeziel Batterie Noordwijk
P. Harff en D. Harff

Inhoud
Boekhandel
Uitreiking boek

Inhoud:

15 mei 1940: Nederland is onder de voet gelopen door het Duitse leger. In Belgie en Frankrijk zijn de gevechten nog in volle gang. Het Nederlandse leger is ontbonden, de stellingen zijn verlaten en de kust ligt open voor de tegenanval door de Engelsen. Een Duitse marine-eenheid krijgt bevel naar de Nederlandse kust te gaan om een tijdelijke kustverdediging op te zetten bij de havens. Na de verovering van Engeland zou deze kustverdediging namelijk niet meer nodig zijn. Als echter blijkt dat Engeland niet wordt verslagen, neemt de verdediging meer blijvende vormen aan en komen er ook artillerie opstellingen tussen de havens, waaronder één in Noordwijk. In dit boek volgen de auteurs de Duitse artilleriebemanning van de stelling in Noordwijk. Er wordt beschreven hoe de eenheid vanuit Duitsland via IJmuiden in Noordwijk terecht kwam en chronologisch wat ze daar zoal meemaakten en van Oorlogshandelingen konden zien. Tot slot gaat de aandacht naar de voor deze troepen gebouwde verdedigingswerken.

Het boek met een afmeting van ongeveer 17 cm bij 24 cm, bevat 216 pagina's met ruim 200 foto's, veelal in de oorlogsperiode genomen. Behalve deze foto's zijn er veel illustraties als Duitse schetsen, bunker-plattegronden en kaarten opgenomen. ISBN 978-90-81670722 Prijs: euro 14,50


Soldaten douchen bij het zwembad op de
MAA201 batterij Noordwijk. (G. Slats)

.
.
.

Het boek is te verkrijgen bij de volgende boekhandel:

Noordwijk aan Zee

Boekhandel van der Meer
De Keuvel 1
2201 MB Noordwijk
071 - 3613073

Tevens is dit boek bij de Stichting Atlantikwall Museum Noordwijk te verkrijgen.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Uitreiking eerste exemplaar van het boek
Op 22 oktober2014 werd een exemplaar van het boek uitgereikt aan de heer Lokker, burgemeester van de gemeente Noordwijk. Voor burgemeester Lokker, de pers en een groep genodigden hielden de auteurs een korte voordracht over de inhoud van het boek, het verrichte onderzoek en de geschiedkundige waarde van het boek voor de gemeente Noordwijk. .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.