Projecten 2008

Yoann van Parys | studio view
warren neidich

Leontine Lieffering
Lizan Freijsen

Performanceproject voor kinderen Nora Heilmann en Katrina Brown september 2008

11 maart - 13 april

OPENING: 30 maart om 15.00 uur

De hond als al te alledaags huisdier- ontpopt zich in mijn schilderijen als een dreigende verschijning. De hond is hiervoor zo goed bruikbaar omdat hij aan de ene kant menselijk gedrag (van het baasje) weerspiegelt, aan de andere kant wordt hem (door het baasje) menselijk gedrag toegedicht. Ondanks dit mechanisme van wederzijdse projectie, blijft het een beest met een eigen en onpeilbaar driftleven. Dat is wat mij blijvend fascineert en wat ik tracht op te roepen met mijn werk. In de schilderijen is vooral de interactie tussen het geschilderde dier (hond) en de kijker essentieel.

In De Overslag ga ik werken aan een of meerdere wandschilderingen, afhankelijk van het resultaat van het proces wat plaatsvindt. De kijker staat in het werk of wordt omringd door het werk. Op deze wijze wil ik de interactie tussen het geschilderde dier (hond) en de kijker versterken.

www.simonschrikker.com

foto: Rick Messenmaker, Rotterdam

OPENING: 17 februari om 15.00 uur

Werk van kunstenaars die de laatste twee jaren hebben gewerkt en/of gepresenteerd in De Overslag. De expositie vindt plaats in het kader van de presentatie van het boek De Overslag 2006-2007

AFSLUITING en BOEKPRESENTATIE: Zondag 9 maart om 15.00 uur

2007

Nora Heilmann
Aimar Perez Gali
Jan van den Dobbelsteen
Eline van Dam
Naro Snackey
Gwenn Aël Lynn
Anthony Maubert
Ronald de Ceuster
Marissa Evers
Annemieke Fanoy
Hein Verwer
Marinus van Dijke
Goof Remijn
Frank Malcorps
Frank Ansems
Danielle Lemaire
Mariëlle Videler
Mathijs Lieshout
(werkperiode2007/
presentatie 2008)

My Siamese Body

5 december - 3 februari 2008

OPENING: 20 januari om 15.00 uur

In My Siamese Body zal Lieshout werk maken voortvloeiend uit zijn fascinatie voor de mall-kiosk. Dit eigenaardige bouwsel is bijna overal te vinden: op stations, vliegvelden en in winkelcentra (maar ook in bibliotheken, ziekenhuizen en scholen), in verloren hoekjes of juist in het centrum van de aandacht. Volgens Lieshout is de mall-kiosk op een vreemde manier een belichaming geworden van le Corbusier's idee van het huis als een machine om in te wonen. Door de voortdurende aanwezigheid van mensen en door de enorme omloopsnelheid van commerciële ruimte is de mall-kiosk veel verder geëvolueerd wat betreft ruimtegebruik, functie en 'bewoning' dan onze huizen.

www.mathijslieshout.nl